Härliga Tisdag

Fräcka Fredag brukar det ju heta.. Idag vill jag namna tisdagen till Härliga Tisdag.. för det var precis det som det var.

Redan igår bestämde jag och TaP att åka till Stranden tillsammans,  jag åkte därför att hämtade henne vid 10-tiden för att sen bege oss till Havet… O det var så rätt beslut då det var lika jobbigt varmt idag som de dagarna som varit.

Därför fick jag lägga rensningen på hyllan så länge.. Såg dock till att använda solskyddsfaktor på hela kroppen.. För jag anade att det handlade om flertalet timmar och med tanke på hur jäkla varmt det var så får man se respektfullt med solens strålar.  Därför så smörjde jag in typ hela kroppen med Spf 10 som jag hade hemma…  Jag har aldrig riktigt sett skillnaden på hur solen har.. för förut så brände jag mig aldrig, och jag behövde heller aldrig använda solskyddsfaktor.. Men nu e det annorlunda.   Jag smörje in typ hela kroppen utom mittenpartiet på ryggen.

Jag och TaP spenderar timme in och timme ut där ute och hinner med flera dopp, massor med snack, kaffe och annan dryck och nåt att äta.   Jag som tog med mig bok öppnade den inte ens under vår vistelse. Tiden gick utan hjälp av den eller musik heller iofs… Med andra ord… Vi tjötade mycket. 🙂

När jag kom hem så funderade jag på hur min kropp hade klarat av det… Ganska bra tills jag såg min rygg (kändes inget dock)..

 


DSC_1154-1

 

Först förstod jag inget.. hur FAAAN kunde brännan bli så?!?!.. Hur kunde ryggen bli på detta sätt???.. Tills jag kom på det… Jag hade ju smetat på solskyddsfaktor på axlar och övre partiet av ryggen.. precis där det ser ut som att solen aldrig nådde…. Så med andra ord så höll solskyddsfaktorn bort solen på bra sätt..  Visst.. Jag är röd på ryggen och jag är alldeles varm och jag KOMMER börja flaga där.. efter att jag fått känna som jag har myror under huden… Men faktum kvarstår… solskyddsfaktor funkar. 🙂

Efter dusch och sånt började jag med ”jobbet” som jag måste göra under min semester… rensningen för att göra plats för Jazz… O jag blev så nostalgisk…. Gick genom kartonger för att kanske slänga lite och få ner antalet kartonger i förrådet.. dvs, mer plats för Jazz´s kartonger.

Öppar upp lådan som det står ”JUNIOR” på.   Vilka minnen.. Kläder blandat med böcker, varvat med Juniors teckningar och egenkomponerade sagor… Det riktigt tjongade till i hjärtat. ❤

 

Hittade Juniors små dojjor.. Var tvungen att fota dem tillsammans med ett par dojjor av nutidens era… Tänk att hans stora fötter fått plats i dessa små ting.


DSC_1157

 

Jag hittade den första klädesplagget jag köpte till honom när jag var gravid.. Detta plagg blev även det som han åkte hem när han  var 3 dygn.


DSC_1158

 

Jag hittade det stickade setet som mormor stickade för sitt första barnbarn..   Jag har ett finfint kort på honom med denna utstyrsel… Däremot så skall jag ha ett gult set som min mormor började sticka när jag blev gravid.. Men hon dog 2 månader innan Junior föddes,  min mamma tog över den och stickade färdigt det och det setet har betytt så mycket för mig….. men DET hittade jag inte… *Snyft*.. Det enda jag hoppas på nu är att min syster har det.. för hon är den enda som jag kan tänka mig att jag låna det till.. eftersom vår mormor betydde så mycket för oss.. Så när systerdottern föddes 2 år efter Junior så KAN hon fått låna det.. Är rätt säker på att hon gjort det.. Men jag är rätt säker på att jag fick tillbaka den.. Men just nu hoppas jag att hon inte gjort det.. för annars är den borta. 😦


DSC_1159

 

 

Sen hittade jag en sak som jag nästan började skratta åt…  En påse som jag sydde själv.. Ja ni LÄSTE rätt.. Ia har sytt en påse… haha…. (Detta tyg har jag även som ”fodral” för min tarotlek)  Anledningen till påsen var för kulor.. men Junior valde att använda det sig till sina Gogos.

DSC_1162
Jag var tvungen att lägga in en bild på Juniors FB… och fråga om han kom ihåg detta.. o hans svar blev

– Om jag gör!! Fyfan mina gogos!!! 

Denna påse med innehåll kommer sparas tills Junior blir pappa själv.. så kommer han få berätta om vad HAN lekte med när han var liten.

Rensningen är klar för IDAG… idag står det 2 flyttkartonger, en säck med kläder (va fan att det ens FINNS mer att slänga med tanke på att jag rensat flera gånger och sen inte köper nytt) , en tavla, en pall och en kökslampa…. o jag är långt från klar.

 

 

Annonser

6 thoughts on “Härliga Tisdag

 1. Haha! Jag har själv reflekterat över den slutsatsen idag när jag ännu en gång traskat över gården ner till soporna med alla mina röj-kassar… Mina grannar ser mig titt som tätt med fem miljoner kassar skräp. Och ändå finns det alltid mer att slänga! Och kläder… Jösses! Jag slänger mer än jag köper, så det borde vara så att jag snart går naken? 🙂

  Blixt – en medröjarmänniska

  • Jamen hur är det MÖJLIGT kan jag inte låta bli att tänka, för jag är bara på toppen och putsar just nu.. kommer gå en vända till. Just nu står det 2 flyttlådor, en 125 säck och bredvid står det en lampa, en pall och en tavla… O detta är bara förrådet.. Jag har inte ens börjat funderat på köket ännu.
   Så ser man att i mars så röjdes det ordentligt… och då såg det ut så här:
   https://iashemlis.wordpress.com/2014/03/21/slut-pa-rojandet/
   Man är skadad.. helt klart.

 2. Det där med att spara eller inte spara nostalgigrejer är ett aber. Jag har en liten kartong med mina saker jag vill ha kvar. Pojkarnas grejer har jag gett till dom. Hade fullt med nostalgigrejer som åkt. Däremot bilderna lever kvar, men visst är det roligt att sitta och plocka och minnas med min lilla låda :).

  • Jamen precis, i lådorna fanns det böcker.. men det kan ju kvitta… de åker till second hand.. sen ligger det många CD, dataspel och sånt.. som oxå kommer åka den vägen. Tillbaka åker kläderna, tecklingar, bilder, saker han tillverkat… man ack vad känslosam jag blev av detta. trodde dessutom att jag hade slängt alla kläder förutom det som morsan stickat och det som han åkte hem med.. men nej.. fanns lite mer kläder.

  • bra att du har någon som piskar dig att rensa… haha.. med andra ord har jag det med.. för hade inte Jazz flyttat så hade vi aldrig hamnat där. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s