Men ge er…..

image

Ingen har väl undgått att se kampanjen för ALS. Nu börjar jag läsa om folk som har åsikter om ”spektaklet”… ”sluta löjla er, ge pengar istället”

Men vänta lite här.. det är ju det som är vitsen,  att ge pengar OCH göra inspelningen?  Man läser om folk som tycker det är ett bättre sätt att faktiskt ge pengar o hålla käften 

Blir så trött på folk som sitter på sin kammare o gnäller. Tänk så mycket pengar de gått till ALS nu, pengar som aldrig kommit deras väg annars, allt tack vare denna kampanj. O till o med Bill Gates o Oprah har gjort ett bidrag.

Så ni gnällare. .. det kommer bli vanligare att supporta på detta sätt så gilla läget bara. 

….. skit som hjärtan på sin FB-sida däremot är fjantigt. . För har jag förstått det rätt handlar det inte om välgörenhet utan bara typ kedjebrev.

4 tankar om “Men ge er…..

  1. Jag är en av dem som tycker det är löjligt, och tycker att man ska skänka pengar istället. Alla de som som har hällt vatten på sig själva SKA även visa upp att de har bidragit pengar också. Annars är det löjligt. Jag känner en som dog av ALS och känner en som har det. Hjärtan som är för att uppmärksamma bröstcancer, sätt in pengar istället. Lägg ut ”insättnings”nummer efter ”ditt” hjärta i din status, Är otroligt trött på allt sånt där (skrev ett inlägg tidigare om det i veckan) Hela facebook verkar och är så otroligt givmild, inte ett dugg om man inte gör något annat än att bara visar upp ditt kastade vatten.Hade varit kul att se någon slags redovisning på hur mycket pengar som har kommit in efter den här utmaningen….stiftelsen för ALS forskning plusgiro 90 00 49-8

  2. Jag känner rätt många som gjort ALS-utmaningen och det är gängse norm att sätta in pengar på kontot. Om man däremot väljer att inte göra vattenutmaningen ska man sätta in en större summa än om man gör den, lite som ett straff för att man bangar. Vad är problemet med det? Jag ser det som Ia gör, detta har gjort att det under en enda månad ramlat in dubbelt så mycket som ALS-forskningen fick in under hela 2013*. Det känns inte direkt löjligt…

    Hjärtan och annat skit utan donationer eller annan hjälp är dock bara trams och jag undanber mig kedjebrev av det och alla andra slag.

  3. Håller med. Detta är en bra och aktiv utmaning. Framförallt uppmärksammas en sjukdom som få vet om. Aktiva utmaningar av detta slag gillas. Inte tryck gilla om du hatar cancer, det hjälper föga. Vissa kanske bara kör utmaningen men de flesta donerar också, har inte kollat upp men litar på Sols siffror. Skitbra!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s