Varför man inte kan prata med SD’are

Detta är ett LÅÅåååNGT inlägg.  Om SD.  Typ.

En av mina gamla vänner från förr… kommer inte ihåg vad han fick för namn på den tiden men en man som jag gillat skarpt genom åren.  För ett par år sedan började han skriva mycket om SD. Han tror på deras agenda…. o har försökt förklara.  Han har fram till idag ändå hållt en bra nivå på det hela. .. men ikväll brakade det ihop. 

Är det JAG som är otydlig eller är det konstaterat att det inte går att prata med SD’are? 

Allt detta för att han skrev så jäkla dumt inlägg på FB som jag inte kunde nonchalera.  Det är inte riktigt i rätt ordning när de andra ger sig in i det hela. .. men jag har fasiken sparat konversationen.  För risken är att han tar bort det… eller inte.  Kompisen har jag satt som Y,  sambon är hans o utomstående är någon kompis till honom….. säkert SD hon med. 

Inlägget:
”Jaa… jag vet inte jag 😕 å ena sidan:

-Visst har jag lust att färga min profilbild till stöd för Frankrike…..

å ANDRA sidan:

-Era politiker har skapa detta åt er, (precis som våra, SKAPAR det åt OSS)
så SKYLL ER SJÄLVA…, å till er alla som fortfarande ”tror” på att Sverige bara blir säkrare och säkrare. Har ni inte fattat NU, så lär ni inte ens fatta när det ”smäller” i ert kvarter…..
Nää, skyll er själva !!! 😛😎”

Här börjar det. ……

Jag: 
Nej du Y nu kan jag inte hålla käften längre. Folk får tycka och tänka hur man vill o jag har aldrig kommit på tanken att kasta skit på dig för att du står bakom SD då jag anser att vi bor i det bästa landet i världen, som människa och kvinna. Här är vår rättighet att FÅ tycka som vi vill. Att det finns galningar överallt kommer vi aldrig komma ifrån vilket parti vi än har i regering. Och att du då använder ord som att de får skylla sig själva för att deras politiker satt dem i den sitsen?  Det är inte bara elakt utan även urbota dumt!!!  Så skulle du hamna i en liknande sits så skulle du få skylla dig själv? Skulle du säga samma sak till dina nära och kära om de hade hamnat mitt i ett terrordåd?  Tror INTE det..  o jag hoppas VERKLIGEN att jag misstolkat ditt inlägg för detta gjorde mig inte bara bedrövad utan rädd.. rädd för en människa som jag tyckt om i så många år.  Och jag känner dig inte. Inte ett uns tydligen. Att vi dessutom är många som valt att ”klä oss” i Frankrikes färger handlar mest om att vi lider med det Franska folket… att visa empati.  Att säga till människor som har anhöriga som dog i dådet att de får skylla sig själva är så magstarkt.   Tack för ordet.
——–


I SAK har du RÄTT i ALLT du skriver goa ia MEN det ÄR just RÄTTEN att få ”tycka vad man vill” som JAG uttrycker OCH att jag värnar om DIN RÄTT att få fortsätta så… alltså jag är så jääävla förbannad på hur politik / media OCH hjärntvätt fungerar idag….. alltså vad ÄR DET FÖR FEL på folk, varför blir inte ALLA lika förbannade som jag, SÅ tänker jag ???!

-JAG ”ser” vad som händer i EUROPA/Sverige (kom ihåg att jag har tjuvstartat ganska friskt, genom mitt arbete i VERKLIGHETEN ute I Europa), JAG ”hör” hur nyheter HELA TIDEN prånglas ut…
”-Det är ”rasismens” (SD’s) fel !!”
och i VERKLIHETEN är det precis TVÄRTOM…, fega jävla kräk som inte vågar stå upp !!!

-I själva verket är det ju både enkelt  och självklart, JAG värnar om DEJ, MEJ och det som är VÅRT, hur jävla svårt kan det vara, om du har svårt för SD (det hade jag också till att börja med, ska du veta) så VISA mej ett bättre alternativ !!!!!!

Och som svar på dina sista frågor… Jag kommer aldrig behöva ”skylla mej själv”, jag kommer att DÖ som en BITTER gammal gubbe som skyller ALLT på fega Politisktkorrekta… jag tror tom. att jag kommer att dö med vapen i min hand !!

-Nu en fråga till dej.. Bor du kvar på ”området/slummen” ?? om inte, så varför?? Och vill du verkligen att resten av Sverige ska bli Slummis ??

Tack själv för att jag fick svara 😉

…… 
Jag till Y
Men du missade hela grejen. Det handlar INTE om frågan om vem som bestämmer som jag ifrågasätter.  Jag ifrågasatte din ”skyll er själva”  De människor som var ute på Paris gator kanske är lika anti som dig? Lika förbannad som dig?  Att använda ord som du gjort i ditt inlägg stör mig o därför kunde jag inte hålla käften.  Jag anser att du får hålla på vilket parti som du vill, du får tycka som du vill men att slänga sådana ord på folk som är som du och jag.  Var för helsike arg på dem som gjort det istället för att lägga ansvar på de som blev drabbade?    Jag bor inte kvar nej, men jag drar inte alla över en kam… jag anser att det finns en hel del människor som behöver vår hjälp. Dock inte alla nej.   Jag tror inte på SD men det är MIN åsikt som jag inte trycker ner i halsen på folk.   Du är en av få som faktiskt skriver tydligt vad du tycker, är påläst medans så många andra bara använder mörkskygga sajter att sprida sin dynga. SJälvklart finns det en del sanning i vissa inlägg det tror till och med jag. Men LÅÅÅÅÅNGT  från allt. O det verkar som folk inte ens läser artiklarna.  Bara överskriften o sen använder dem som propaganda.  Därför har jag aldrig skrivit när du har skrivit om din åsikt.  Det är just det och det är din rättighet.  Men ”Frankrike, skyll er” är mer än jag klarar av.

…… 

Y
Vet du IA . jag VET !!
Mina allra bästa vänner, har redan sagt EXAKT samma som du säger… ”ALLT du säger Y  är SANT, (det finns källa på det;)) men jag gillar inte sättet du säger det på” och NEJ, jag drar verkligen inte alla jävlar över ”en kam”… men en ska vara väldigt klar, tycker jag.

Många blandar ihop uttrycket ”över en kam” med ”över en kant”😂, faktum är att det sistnämda är bättre…

-Jag drar inte alla…, vet du, nääää, jag drar INGEN över en kant..,
-Men de som KLIVER över kanten, DE är rökta för alltid !!!

…….

Y.s Sambo hoppar in o har en åsikt..
SÖRJER  och LIDER  med alla drabbade i Paris!! Detta är verkligen så fruktansvärt…men ändå så väntat! Det är nog tyvärr bara början! Vi kan sörja hur mycket som helst men önskar att alla lade lika mycke energi på att stoppa dessa odjur!!!! (Hårt, jag vet, men det är precis vad jag känner för DOM) och förhindra att det händer igen. Var är nästa attack… här i Sverige…är bara en tidsfråga. Politiker och människors FEGHET  är faktiskt ansvariga för detta så jo VI, Hanna får faktiskt skylla oss själva. Sörjer gör vi alla såklart men VÅGA gå emot denna ondska och deras värderingar!!! 😈 VI, alla med hjärta ❤ måste kämpa och se till att stoppa detta!!  💕

….
Jag till sambon.
Även du har missat min poäng i detta…  Y skrev att DE får skylla sig själva.  Magstarkt så här dagen efter ett dåd som detta.  Hade han skrivit VI hade jag förstått hur han menade. Att vi alla är skyldiga. Till att tillåta dessa husera hur de vill.  Men det är de i form av terrorister, inte de som var ute i Parisnatten och blev utsatta för detta.  Thats my point och tydligen missar ni det båda två. O med tanke på att vi missar varandra så grovt. .. så räkna inte med snabba beslut när det gäller att stoppa dessa som utsätter världen för detta.  Om inte ens vi kan få till en gemensam grund.  Hur i helsike kan ni tro att det är så lätt att få till det världen runt?   Känns som jag pratar grekiska eftersom ni båda missar så totalt vad jag menar.

……

Jamen jag tror inte att jag missar vad du menar, JAG hör bara… ”vi ska vara solidariska med offren” men ”säg för guds skull inget om förövarna”…., jag säger tvärtom, vi ska STOPPA förövarna så vi slipper fler offer !!!

-Alltså och återigen, det känns som JAG pratar grekiska och DU nått annat språk.. för jag förstår verkligen inte vad du menar IA!??

……

En utomstående
Jo men lite skillnad blir de ju på ord Ia  …. DE är dom människor som bor i Frankrike …. VI är vi människor som bor i sverige…. Om man skriver om en händelse i ett annat land så faller det ju naturligt att skriva i DE form?
Dom som är skyldiga enl uppgifter IS…. För mig har dom inte ens ett namn!! Dom är inte värda å ha ett… Dom är sämre än det ruttnaste djur som inte ens kommer in på slakteriet … Finns inget namn ens egentligen!!! 👿

……
Y till utomstående. 
Tack utomstående svårare är det ju inte Ia  förstår vi varandra nu’rå alla ‘!!??

…..
Jag 
I rest my case. Detta är anledningen till varför så många faktiskt inte ger sig in i debatten.  Varför prata med någon som inte ens är VILLIG att lyssna på den andre?  Om du som ändå fiskade efter röster för att få vara med o bestämma inte ens kan övertala, inte ens få en som faktiskt är villig att prata med dig om detta. En person som står på en annan sida men som har sagt hela tiden att man får INTE göra som många andra gör… att köra med silent treatment mot SD.  Jag anser att vi bor i ett land där yttrandefriheten är viktigare av allt.  Problemet är att många SD-anhängare  inte kan annat än dra sina egna åsikter  ( tydligen du med då du dissar totalt mina ord för att propagera dina egna) ….. Redan I första meddelandet skrev jag att jag HOPPAS att jag misstolkat dig…. inte ett ord om det förutom din egna åsikt om hur det ska vara. … x antal meningar från dig, din sambo och därefter en person skriver att det INTE handlar om fransmännen. .. utan om ordet de o vi… där får jag någon insikt hur du tänker. .. eller inte… vad vet jag?   Om du själv missar ett läge att få över mig på din sida av SD. ( du hade inte lyckats men det hade varit intressant att diskutera med någon som försöker/försökte på ett civiliserat sätt)  Du missade framförallt en chans att påverka. .. hur kan du tro att någon annan människa med mindre förutsättningar fixa det? Du är ändå en person som jag respekterar i många år…. o du missade så grovt.  Inte konstigt att det är som det är.   Skall du ge dig in i politiken. Ta detta i åtanke. Jag och många med mig behöver mer än någon som talar om för oss vad som är  bäst för oss.


sambon 
Nä… tror inte jag missat din poäng Ia Har för mig att jag skrev att  VI… (med stora bokstäver) har ett ansvar i det som sker, så länge inte VI VÅGAR stå upp för vad som är rätt och fel! Hoppas du är så smart så du inte tror att jag lägger skulden på de stackars oskyldiga offren i Paris! Som sagt….tycker det är sååå fruktansvärt det som hänt !!  Men det kommer hända igen tyvärr…och det skrämmer mig!

….
Jag till sambon
Du hoppade in i en diskussion som var min åsikt om Ys ord.  Det är du välkommen i men se till att mitt issue är med hans ord.. inte dina.  Även du får ha din åsikt.  Jag skrev bara till dig att även du missar min anledning till denna diskussion .. inte om vad du skrivit.  Nu släpper jag detta för att ha flera människors åsikter i samma länk är inte det lättaste. Speciellt när man blir missförstådd när man själv svarar på meddelande efter meddelande på mobilen så jag ser inte vem som svarar där emellan.   Tack för mig.  Detta är nog nu.

…… 
Sambon.
Sorry ia  Jo visst, jag hoppade in en diskussion som min sambo startade!!!! Borde var rätt okey kan man tycka… men det här blev en lite lägre nivå än vad jag väntat mig! Godnatt Ia 

…. 

Ia … till Y 
Jag har inte sagt ett ord om att vi inte får prata om förövarna. Lägg inte ord i min mun Tack.  Om du INTE missat det jag menade men samtidigt sket i det.. hur skall man ha en dialog då? . Om du skiter i vad jag menar o säger.  VARFÖR SITTER JAG HÄR O SKRIVER????,???    Godnatt o lycka till med din politiska karriär.

….

.. 
Y
Kort sagt Ia , som du ser på det jag skriver kommer du nog aldrig att förstå…. om du verkligen tror att jag ägnar mej åt röstfiske, är du mer än lovligt DUM !

Förövrigt är du lika Välkommen som alla andra i mitt hem för en debatt/samtal om ”hurfan vi vill ha de” i framtiden…

….. 
Utomstående 
Yttrandefrihet ia  Nu cyklar du i en drömvärld på en annan planet! Man får ju för fan inte ens säga negerboll längre!8

…..

Rätt gött å veta… de e alltså bara är människor man INTE är sambo med som har rätt till en åsikt !!!

Ia  please….

Ia är tyst… för man kan inte diskutera med idioter???? 

12 thoughts on “Varför man inte kan prata med SD’are

   • Tänkte just på det när jag kollade dokumentären om Scientologerna igår på svtplay. Det går inte att argumentera med såna. Om jag pratar med andra människor om politik kan vi lyssna på varandra och inse att ”vårt” parti har både rätt och fel. SDare har bara rätt. I allt. Skrämmande och deras argumentation handlar om att vi är idioter som inte fattar

   • Jaaaaaaaa. Just detta med rätt o fel är precis vad jag tänkte med. Idag har ytterligare ett ufo skrivit något om att Tack vare att S Sitter i regeringen så har detta hänt.. vad menar människan? Att om SD hade regerat så hade detta terrordåd inte hänt i Paris? SNACKA om att ha storhetsvansinne!!! Idioter.

 1. Jag har försökt oändliga gånger de senaste åren… det går inte in. Allt i från n-ordet, till flyktingar. Till hbqt frågor, när folk delar sidor från rasistiska och satirsidor, Till ja allt. Det blir ”jag Skiter I att det kanske inte är sant, men det hade ju kunnat vara så! Det är för jävligt ändå!!” Så låter det… Men har även sparat en hel del Fakta länkar som jag kopierar och klistrar in som kommenterar. (Typ vad flyktingar får i ersättning per dag m.m)

  • Ja jag har gjort något liknande förr… men har TROTT att det finns de som som är fanatiska och de som man kan prata med. . Där gick jag bet igår… med råge. Så med denna diskussion så är det stop.. lyckades jag inte med i mitt tycke väldigt tydliga meningar i vår konversation. Jag ger upp… Helt enkelt.

   • Att det sedan sitter SD.are i riksdagen som kommer undan med allt de skriver (döda, bränna ner, våldtas, ) på twitter, fb m.m är otroligt! Läser man vad de skriver så vill de att Sverige ska bli en diktatur.. Orkar fan inte med denna värld.

 2. Jag har också försökt föra en dialog med människor som mer eller mindre öppet håller på SD, tyvärr med samma resultat som du. Att hålla på dem är en sak, att vägra höra eller läsa det man skriver för att i varje svar dumförklara och nedvärdera alla som inte tycker som de är en annan. Det är inte en dialog eller respekt, det är sektliknande beteende utan sunt förnuft.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s