Valentins Day.

Vi fick en finfin kväll tillsammans på Sjömagasinet. Vi fick ett underbart litet fönsterbord. Kändes som första parkett. Utsikt över vattnet o alla lamporna. Svårt att inte känna kärlek då.

image

image

Jazz tog Kalix löjrom. O man kan fasiken inte säga att de är snåla på den (men det tog ju betalt för det med ☺ )

image

Själv tog jag en Skaldjursplatå. Bestående av halv hummer, 3 havskräftor, en hög med räkor o 4 såser.   Bitar av kryddost o Västerbottenost.

Redan där kände jag att jag haft kunnat vara nöjd. Det var en stor förrätt om man säger så.

image

Sen kommer vår rimmade, ångskokade långa….. visst hade vi räknat med gudomlig fisk… men förstår varför Trädgård vann Kockarnas Kamp 2014. För komponeringen av maträtten var klockren.  Alla delar fick plats, sin egna plats i rätten.  Det som överraskade var svartrot,  var skivade (o torkad, rostad) som lades ovanpå. Så sjukt gott det var.

image

Efter detta var jag PROPPMÄTT, till o med så mätt att jag inte orkade dessert o med tanke på att det alltid finns plats för dessert säger det en hel del.  Darlingen däremot åt en dessert som han var så nöjd med så han ögon nästan rullade. 

Vi går därifrån i kylan o åker hemåt.

En underbar kväll.

2 thoughts on “Valentins Day.

  1. När jag var lite och min morfar levde så fiskade han, det innebar att att vi alltid hade mängder med Kalixrom hemma. När mina kompisar fick rökt skinka på macka så fick jag bara löjrom. Jag avskydde det och bönade och bad att morsan skulle köpa rökt skinka istället. Sen tog det nästan 40 år innan jag åt kalixrom igen 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s