Mat, dryck & Billiga Brills

Vi satte oss på bussen o körde ner till stan för att testa den ”Matvandring” som Jazz hade bokat upp oss.  Det som innebar 2 rätter på 3 olika restauranger, med tillhörande drycker och promenader där emellan.

2 förrätter på Atelier som är en favoritrestaurang för oss. Bestod av en rätt av Confiterad äggula på ranslökspure, tillsammans med Kalix löjrom. (5a)   Nästa rätt var en råbiff. (4a)  Vi serverades Champagne till rätt nummer 1 och mjöd till rätt 2.  Vi fick en Cava till fördrink och till det fick vi ett ostron till. Jag tackade ja trots att jag inte är så förtjust i det men Jazz sa tack men nej tack. Haha

Vi är 16 personer totalt o sitter bredvid ett pensionärspar från Långedrag. Hon var väldigt trevlig o han var typ gammal.  Haha. Men man har ju fördomar för vi himlade med ögonen när de kom in. Hon med skinnbyxor. Då med pösiga sådana. Var inte vackert. 

Vi går från Brunnsparken till Avenyn för gå in på Bellora, en restaurang som funnits i ett par år där jag o Jazz varit förut. Var då jättenöjd med maten. Denna gång hade vi förväntningar.

Här fick vi en rätt bestående av en ravioli med tryffel och en pilgrimsmussla liggandes på någon sorts varm grönsaksbädd. (3) Sen fick vi nån slags lammrätt som jag inte hörde någon prata gott om (2)  Vi serverades fördrink här med och sedan 2 olika rödviner. Här satt vi inne i ett eget rum längst in.. 16 personer runt ett bord som var gjord för en mindre grupp. Det var verkligen trångt. Satt här bredvid min Darling och en annan man som tidvis var rolig och ibland dryg. Det roliga var att han drog igång en rolig aktivitet. Att alla fick berätta något udda om sig själv. Vi fick höra saker såsom att många hade bakgrund som dansare, önskan om att vara dansare , folk som älskar farter o folk som önskar säga upp sitt jobb för att bli skogsbonde. Detta var väldigt roligt. Många skratt här. Det oattraktiva var hur min bordskavaljer pratar nedvärderande om den gamle mannen när han pratade. Då den äldre mannen var 85+ pratade om hur han byggt upp sitt företag med x antal anställda. Han pratade inte om udda utan hans livsverk.

Vi fick sedan en bakväg in till nya Lipp för att få de sista 2 rätterna. De har nyss öppnat den igen efter att de renoverat den. Lite fräschare men ändå väldigt likt.  Här blir vi serverad en rätt med ost. Så gott (4a) och sedan en dessert av Vaniljglass med rabarberkompott (4a)  Vi får olika söta vita viner till detta som tillsammans med rätterna blev en bra kombination.

Efter kaffet är klockan 23 o vi har spenderat 5 timmar tillsammans med dessa 14 personer och vi är trötta och tackar för oss och åker hemåt.  Vi var de första som tackade för oss.

Idag är det stan som gäller. Skall nappa på ett erbjudande som jag fick för några veckor sedan när jag fick denna i handen utanför butiken. I den är det ett erbjudande om glasögon för 399 kronor. Den går ut 160327 så man får ju skynda lite.

image

En tanke på “Mat, dryck & Billiga Brills

 1. Hej,
  Vad trevligt att ni trivdes på Hotel Pigalle och att ni tyckte om maten.
  Du får ge våra syskon krogar en chans till snälla. Dem är ju lite yngre än oss😄.

  Vi hoppas att se er igen och denna gång på en solig terrass med en kall drink i handen!

  Med vänlig hälsning,

  Julio Chang – Hotel Pigalle

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s