Att sysselsätta sig 

Som arbetslös måste man ändå se till att sysselsätta sig så man inte förslappar totalt. För det första: att inte vända på dygnet. Det känns som ingen risk alls då jag är uppe i ottan. Trots att jag vill sova längre.  Detta gör ju att jag även vill lägga mig i bra tid. För det mesta när Jazz lägger sig eller ibland även innan eller efter.  Men,  jag går o lägger mig i bra tid.  Jazz har hamnat i en period av snarkningar, snacka om att karln kan snarka.  Hade jag behövt upp o jobbat hade jag tryckt till honom rejält men i detta fall känns det mer viktigt att han får sin sömn.

Gör lite olika saker per dag. Ingen storstädning o så men lite i taget. Idag var det dags för soffan att gås genom ordentligt,  bort med kuddar och dammsuga ordentligt.

Egentligen körde det igång när jag drog fram soffan från väggen för att komma åt fönsterlamporna. Ville koppla upp dem mot en sån ”switch” –  vi använder den till vår tv-möbel istället för att trycka igång massor av lampor här och där.  Smidig som attan.

Så när det var klart fick jag fixa till soffan och tog samtidigt soffbordet, det som jag verkligen älskar för det är så snyggt.. men som jag samtidigt hatar för det är ett glasbord. Men det visste jag ju när jag köpte det så. 🙂

Jag har även gjort lite lunch idag – risken hade väl varit att det hade blivit yoghurt och flingor annars.  Denna typ av ”carbonara” är något som jag gjorde ofta förr – inte lika ofta idag men blev så sugen på pasta.   Så – pasta, några stekta baconskivor, några ostskivor och en äggula och svartpeppar på det – voilá  Lunchen är serverad.

Mer då – det sociala?
Mmm.. där är det som jag kommer få jobba mest på.   Jazz är inte den mest sociala snacksaliga personen som går i ett par skor.  Vardagsmässigt alltså,  på fest och så är han ju ändå mer aktiv.  Så när han kommer hem från jobbet så lite snicksnack och sedan så är han nöjd.  Påminner lite om den tiden jag vara barnledig och ingen att prata ”vuxenspråk” med på dagtid, kommer ihåg hur jag nästan vädjade Juniors pappa att prata ”världsliga problem” med mig istället för hur blöjinnehållet som pratades mer om… med de kvinnor som var hemma samtidigt som mig.  Ett sidospår – men nu får jag alltså mer aktivt få söka upp min sociala hjälp, dvs kompisar.   Iag har jag sett till att boka upp en fikadejt med väninnan som vi firade midsommar med.  Har inte träffat henne sedan dess.  Hon jobbar kväll men hade tid att träffa mig imorgon på dagen.  Yeeeey.  Sedan skickade jag ett mess till pubvändarväninnan (som jag inte umgåtts så mycket med det sista året pga karln hon träffar)  Henne skall jag träffa på torsdag när hon slutar jobbet.

Har även skickat ett mess till hundvaktens mamma (som jag iofs träffade för inte så jättelänge sedan plus att vi nog skall ses i september då hon fyller 50 bast)   Vore trevligt med en dejt med henne med, få garva en del.  Det behövs.

Så ja –  största utmaningen blir att hålla mig social – för mitt eremit-jag tar lätt över annars

Nu skall jag snart ner och hänga ut sista tvätten och sedan få lägga mig och kolla på Netflix

4 thoughts on “Att sysselsätta sig 

  1. Ja, man ska inte ta iför mycket med städning … lite pill hit och dit lite då och då är bra 😉. Dessutom tycker jag din lunch/middag såg smarrig ut … de där enkla pastarätterna kan vara så gooooda.
    Och du, du gör rätt i att inte glömma vara social. 😊

  2. Jag vet precis hur det med den sociala biten när man är arbetslös. Det gäller verkligen att hålla igång och träffa andra människor, annars blir man helt knäpp 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s