Avklarat ….. men med en deppig son

Äntligen är det klart med gamla lyan.  Det sista vi hade var att fylla bilen och köra till tippen. Det gjorde vi igår så nu är ALLT klart o vi kan lägga all inspiration på vårt nuvarande boende 

Igår kom även Junior hem o fikade o han var lite nere då hans chef hade tagit in honom på möte o meddelat att han inte blivit fastanställd efter sina 6 månader. Han åberopade att beslutet då Junior hade varit sjuk 4 ggr under 6 månader, att han istället fick förlängt anställningen till december. 

Denne chef är inte hans ”närmsta” chef utan lite högre upp, han o Juniot har inte alltid kommit överens, junior kan inte med honom… ”En jävla översittare”.. däremot hans egna chef gillar han skarpt o vice versa. Han har däremot semester ännu. 

Han hade känt sig tvungen att skriva på avtalet trots att han hade jobbat över 6 månader o helst hade velat prata med facket innan. 

Vi tittade på avtalet och där står det anställning 170711-171210. Plus att avtalet som han skrev under igår 170731 hade chefen daterat 170704. Dvs innan hans 6 månader gick ut (170710 hade han jobbat 6 månader) 

170704 hade Junior semester och var på Gotland med en kollega .

Jag tror att chefen gjort något jäkla fel. Sa till Junior att plocka fram sitt gamla avtal och ta med sig allt oxh ringa Facket på sin lunchrast o kolla med fem. 

(Chefen hade sagt att han hade pratat med både facket och Juniors närmaste chef. Junior hade pratat med den fackliga representanten på jobbet innan han gick på semester om hur det skulle bli med tanke på anställningen då hans 6-månader inträffar under hans semester. Han hade sagt att Chefen måste kontakta junior innan den tiden gick ut för att meddela att han inte får fast.  Chefen hörde inte av sig under den tiden. 

Fortsättning följer….. 

3 thoughts on “Avklarat ….. men med en deppig son

  1. Åh så en del arbetsgivare strular..hoppas det ordnar sig på något vis.
    Jag hade en chef som inte kunde med mig en gång som ville omplacera mig ..utan speciell anledning..men se det gick inte alls både fack och företagshälsa blev inkopplad och de sa blankt NEJ! Det slutade med att chefen bytte jobb 🙂 så kan det gå. Men en del försöker och gör fulingar för att de tror att de kan bara för att de är chefer.

    • Ja jag får en känsla av att denne snubbe bara vill jävlas. Juniors kompisar fick fast men inte han, o junior är den som ställer upp i alla lägen med att jobba över, är den som fått ”bättre arbetsuppgifter” pga att han är noga o effektiv.

      • Trist blir förbannad när man får känslan av att någon vill jävlas. Hoppas att den andre chefen kan säga sitt innan ..det får inte vara så att man som chef får blanda in sina egna känslor..en chef ska vara objektiv.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s