Man är sin egna verklighet

Idag är jag hemma från jobbet, jag har inte sovit en blund inatt och jag känner mig som överkörd av en buss. Jag gick upp och satte på kaffet för att ta med mig i sängen.  Står där ute i köket i bara mässingen, gör ofta det har jag märkt, så skönt att inte ha insyn alls så man inte behöver tänka på fönstren. 

Säger det ännu en gång… ÄLSKAR verkligen mina köksfönster, till och med när dagsljus inte flödar.  

Nu ligger jag här i sängen och försöker varva ner efter en natt som varit i hostandets tecken. 


O nej… Min kropp reagerar inte på koffein, så att oroa sig för att koffienet skall hålla mig vaken behöver jag inte oroa mig för. Det är den där förbannade hostan. 

Jag har haft ett jobbigt dygn.. hostat konstant o jag smet drygt 45 minuter tidigare från jobbet igår för till slut fick jag nog. Hem o dog i soffan.. typ.  Som alla dagar i snart 6 veckor. Min ork är som bortblåst.  Försöker att inte stressa upp mig för det. Tids nog är jag nog tillbaka o rätt fas igen. 

Anledningen till överskriften… Jo, att alla lever ju sin verklighet, att man inte kan jämföra sig med andra.. Jo visst lite grann förstås men man har ju bara sig själv att jämföra med, med hur man mår. Jag själv har aldrig varit så sjuk som jag är nu (eller varit) Då menar jag 4 veckors sjukskrivning o fortfarande mår krasst. Självklart finns det folk som har det värre, SJÄLVKLART, men även de som har det värre än mig har andra som är sjukare än dem.. ja ni fattar.. så därför så är det bara den som är sjukaste som det är mest synd om… Eller… Nja.. den som är död då. Därför menar jag att man bara kan utgå från sig själv.  Man kan/ska ha medkänsla för andra.  

Varför denna tankevurpa då? 

Jo, kom och tänka på en kollega i lördags på träffen jag hade.. en av kollegorna som jag umgås med privat med…. Hans 19 åriga dotter har haft det tufft med sitt hjärta, fått ett typ pacemaker inopererad. Så när jag och en annan kollega pratade om vad som hänt mig plus att hon berättade om något som hänt henne så utbrister min kollega/vän. 

-Detta är en ju baggis… Min dotter… Osv osv. 

Jag förstår att han är orolig och ledsen för sin dotter, herregud vem skulle inte vara orolig. Men folk har egentligen ingen aning om vad andra människor går genom. Att så tydligt nedvärder andras verklighet är inte schysst på något sätt.  

Min verklighet har varit lite ryckigt det sista men har stor förhoppning att allt kommer lösa sig.  Är inte så orolig för mitt stackars hjärta.  Jag är glad och tacksam för att sjukvården tar det på allvar och kollar ordentligt. 

Jag har ju väntat på en remiss för att göra arbetstest och igår fick jag ett brev, men visade sig vara en remissbekräftelse på att jag skall göra ett ultraljud på hjärtat… Igen?!?

En läkare skall kolla remissen och sedan kalla mig… O det kan ta upp till 3 månader beroende på diagnosen. 

Man är sin egna verklighet.. o min verklighet är tydligen mest sängliggande numera.  

4 thoughts on “Man är sin egna verklighet

 1. Håller helt med. Livet är inte en tävling i vem det är mest synd om. Själv har jag varit väldigt förskonad från elände, fast just nu är jag förkyld sedan 3,5 vecka tillbaka. Som tur sover jag bra och känner mig inte sjuk, så du har det mycket tuffare. Hoppas verkligen att det ska ge med sig inom kort, och att ditt hjärta är helt friskt.

 2. Det är så det är. Att jag tex har cancer gör ju inte att folk som har en förkylning som är jobbig inte kan beklaga sig – det är jobbigt att vara förkyld. Isåfall kan vi i västvärlden inte beklaga oss alls utan bara gå omkring och fåle eftersom vi äter varje dag, har en säng och vi behöver inte sälja våra barn till bordeller.
  Hoppas att du blir kvitt den där jävla hostan!

 3. Man kan verkligen inte jämföra varandras tillstånd..för vi alla har olika eländen och upplevelser. Man vill inte bli förminskad i eländet av någon som tror eller tycker sig ha ett större och värre tillstånd och ej heller bli tyckt synd om ..bara att någon lyssnar på en räcker..fine.
  Man måste få uttrycka sig om hur man mår utan att någon annan ska värdera måendet och typ sätta betyg på den.

  Jag har varit med om chefer som uttrycker sig milt sagt plumt då man tex ringer och sjukskriver sig -ta dig hit för du sätter mig i knipa ..knapra alvedon så ska du se att det går bra. Hahaha nej nej är jag sjuk så är jag sjuk inget jag hittar på.
  Hoppas att du snart mår bra igen.

 4. Tråkigt att du inte blir av med hostan.Själv vinglar jag runt i min verklighet efter viruset på balansnerven. Men det gör ju livet rätt intressant ibland.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s