Väder…

Nu är det snart bara en månad innan vi sticker iväg till Rhodos. En vecka där i vårvärme.

Vårvärme och vårvärme, jag har varit lite orolig den sista tiden att det kanske blir lite för kallt men så har jag börjat kollat lite mer på grader, hur man tolkar siffrorna. Eller snarare hur jag tolkar dem.

Jag har hela tiden haft den inpräntade inställningen att vädret där kommer vara som en fin svensk sommardag (ja om det inte regnar förstås) och det har mer varit ett sätt att se det positivt.

Så kollar jag lite extra, hittar denna lista över siffror av väder i Sverige. Medeltemperaturen är 22 grader i juli, vattentemperatur är 15 grader och antal soltimmar 8.

Vet inte riktigt hur man kommer fram till siffrorna men med tanke på att det är medeltemperatur så kanske det stämmer.

Hade jag varit en sollapande människa som vill ha 30 grader,ja då hade jag ju aldrig köpt denna resa. Men både jag och Jazz gillar ”lagom varmt”. Snorvarmt kan det vara om man enbart ligger på stranden eller poolen. Nära till vatten för att svalka sig. När vi var på G.C förrförra sommaren var det ju just det… Snorvarmt. Det var lite för varmt för min smak. Så detta kommer nog passa mig bra.

Nu kommer vi ju dessutom från en lång kall vinter och suktar efter ☀️. Klart vi kommer njuta av den där sen. Jazz badad ju typ aldrig så för honom spelar det ju ingen roll hur varmt det är i vattnet.

När jag och väninnan var till G.C förra året var vi ju där i mars, även då var det ju motsvarande siffror och visst var det kallt på nätterna och på mornarna innan solen kom upp och värmde upp. Men tids nog så hade jag ändå parasoller i närheten

Miss i planeringen då var att man hade för lite kläder med sig. Jag hade en kofta som jag hade typ varje dag (på kvällarna)

Jag har knappt använt den koftan efter att jag kom hem. 😂

Denna gång får jag tänka på lite mer av den sorten, kanske lite fler byxor med och ett par leggings kanske.

Men även om det var kallt tidsvis så var det även varmt på dagen så man fick sola.

Lite för mycket sol ibland. 😎

Så nu är jag redo för oss att ta oss an Rhodos. Kanske blir nya favoriten. 👍

Har ju detta att se fram emot.

Hotellkomplexet… Kanske inte det charmigaste… men man kommer ju ha ögonen mot havet o poolen så. 😂 Hoppas på balkong med havsutsikt. 👍

4 tankar om “Väder…

  1. Spännande att höra vad du tycker om Rhodos, jag ska ju till Ixia i juni. Jag var på Kreta en gång första veckan i maj och det gick inte att bada och det var tjocktröja på om kvällarna men dagarna var fina. Poolen var för kall att bada i, dom värmer ju aldrig vattnet. Samma sak med Samos, två veckor där i början på maj en gång innebar kallt hotellrum där handdukarna aldrig torkade och ett iskallt hav.
    Å andra sidan såg jag bilder igår från Kreta där en fd kollega har hus och dom badade i havet 🙂

    • Haha. Tack för peppningen. 😂. Jaja. Badandet är inte det väsentliga. Badar gör jag för att svalka mig o iskallt är det alltid. 😂

      • Jag har inget emot kallat vatten eller kall pool, det blir snabba dopp men fuktiga hotellrum…. Fast det är samma sak i Thailand men där är det luftfuktigheten. Blev iaf glad när jag såg att dom badade i havet igår. Jag tror att det tillhör undantagen med kalla dagar annars skulle inte turistsäsongen öppna då.

  2. Så skönt med lite sol, men OJ vad du bränt dina fötter … min son såg så ut på sina också när vi var i Torremolinos (ett par år innan jag flyttade till Marbella), stackars unge, han kunde knappt gå. 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s