Att göra något

Samhällsarbete.

Jag är inte så väldigt engagerad i andra människors mående och väl men försöker göra val som kan påverka i långa loppet.

Att ha tagit ställning i frågan om organdonation är något som jag tycker borde vara obligatorisk. Är man osäker så klicka då i NEJ. Jag tycker att man så många gånger pratar med folk som direkt säger att de absolut är för donation men aldrig kommit så långt att faktiskt fylla i underlaget själv. Att man själv tar ställning är dessutom bäst för anhöriga, de behöver inte göra det åt någon. I min lilla familj är vi alla 3 helt på det klara med var vi står, så risken är ju liten att det skulle blir något problem om jag dör. Men man skall aldrig säga aldrig. Därför har jag sedan många år tillbaka gjort mitt val. Idag är det lätt att bara gå in på Socialstyrelsen och och göra sitt val med bank-id. (utan med men då är risken att brevet blir liggandes utan att skickas iväg)

Är man villig att ta emot ett organ så skall man faaaaaasiken se till att ge ett när ens liv är slut. Det är min mycket starka åsikt.

Jag skänker pengar till Barncancerfonden och jag har varit kontaktperson för en ung människa vid ett tillfälle.

Jag har flera gånger funderat på att starta upp detta med kontaktperson igen men tiden bara sticker iväg.

Jag har idag däremot skickat in anmälan till att bli en ”språkvän”

Jag har den synen på att vi bor i ett underbart land (trots allt jäkla tjöt på sociala medier där folk grämer sig över våra politikers utspel) Vi har ett land där vi kvinnor har rättigheter som inte finns på vissa andra ställen. Vi har invandring som man numera inte orkar försvara inför folk som tycker att vi skall slänga ut alla… Jag blir mörkrädd när jag hör människors tjat. Jag har slutat ta diskussionerna men vill ändå göra något.

Som invandrare så kommer du längst med att man kan språket. Det svenska språket är porten in i vårt samhälle, det är jag övertygad om.

Mitt engagemang kanske inte är på topp… Men alla bäckar små?

En tanke på “Att göra något

  1. Så viktigt det du skriver, och inspirerande. Pengar skänker jag, det är ju enkelt, men att ställa upp på det sätt du beskriver är ju lite mer ”påträngande”. Jag har funderat en del på att ställa upp som god man, men kanske borde undersöka det där med språkvän. Jag har en hel del erfarenhet genom min f.d. man, min sons f.d. fru och andra i min omgivning plus att jag är väldigt intresserad av språk.

    Tack för tipset, ska kolla upp det. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s