När dagen inte blir som man tänkt.

Midsommarafton blir inte alltid som man tänkt. Vi blev hemma istället och för det mesta lyssnade jag på ljudbok, fick ett tips på Nyhetsmorgon

”Hur långt skulle du gå för att skydda din familj? Och hur väl känner du egentligen dina barn?De är en helt vanlig familj. Prästen Adam, juristen Ulrika och deras 19-åriga dotter Stella. De bor i en fin villaförort utanför Lund och på ytan tycks deras tillvaro perfekt. Men en dag raseras allt. Stella anklagas för mord och hamnar i häktet.”

Fastnade i den direkt.

Det var tänkt att vi skulle träffa Jazz pappa och sambon som var inkvarterad på hotell här nere ett par dagar för att fira hans pappas födelsedag.

Redan för en månad så flaggade Jazz för att han ville att vi skulle tillbringade lite tid med dem, självklart sa jag som annars brukar försöka hitta på något för oss att göra. Han delgav mig sedan att vi skulle ta med dem på något ställe och äta på midsommarafton. Torsdagkväll säger han att han skall kolla med pappan på midsommaraftons förmiddag och styra upp något.

Junior hör av sig dagarna innan och kollar vad vi skall göra, jag bjuder med honom då han är familj. Han skall återkomma senare då han inte hade bestämt vad han skulle göra.

På morgonen blir det som vanligt, jag är uppe vid 6, dricker mitt kaffe och väntar in Nyhetsmorgon. Jazz kommer upp några timmar senare. Några timmar senare hoppar jag i duschen och tar på mig midsommarklänningen. Kommer ut samtidigt som Jazz pappa ringer. Torsdagen hade de varit på skaldjurskryss här i skärgården. Jag hör Jazz fråga om dagen, om middagen… gör sedan på hans röst, ord att något har hänt.

Det visar sig att sambons dotter med familj hade kommit ner, de var alla nu Liseberg och de hade bokat bord på restaurang för dem alla.

Att pappan och Jazz hade gjort upp planer hade han tydligen glömt bort och den konflikträdda Jazz bara anpassade sig… Ja på telefon till sin pappa, jag hörde ju på hans röst att han blev besviken. Han visste nog att detta även skulle påverka oss här hemma. Midsommarafton han och jag och inget att göra… Han anade nog hur stämningen skulle bli.

Jag är ju skitkass på att ljuga. Klart jag blev lack, men sa till honom att det inte var hans fel ju.. (ja bortsett från att han inte konfronterade hans pappa då)

Han försökte släta över det med att han och jag skulle gå ut och äta… Jag gillar att gå ut och äta men inte som ett alternativ att vi inte har annat att göra. Han messade Junior för att se om han ville hänga med. Han hade strax innan messat mig att han tackade för erbjudandet men valde att vara hemma.

Jag förklarade ganska tydligt (och inte snällt) att jag inte vill gå ut och äta.. att vi istället skall spara pengarna då vi har en jäkla massa räkningar denna månad.

Jag satt på balkongen en stund i solen, i min midsommarklänning och lyssnade på ljudbok. Hör att Jazz är inne i duschen och sedan hör jag hur han dammsuger inne. Typiskt hans rutin när jag är arg/grinig,han tar tag i hushållet, som om han tror det skall göra det bättre.

Efter en stund så känner jag att jag får rycka upp mig. Skall inte lägga mer på hans axlar, han är nog ledsen nog att pappan gjorde så och sen mitt humör på detta.

Går in och kramar om honom så han förstår att vi är okey. Vidhåller ändå att vi inte skall gå ut och äta. Han sticker iväg och handlar, kommer hem med blommor och mat. Var till en kvarterskrog och köpte med sig pasta…. Köpte ett gäng jordgubbar och godis med.

Så vår midsommarafton blev vi hemma… Vi kollade även senaste Bladerunner med.

Jazz diggade den rejält medans jag tyckte den var seeeeeeeg.

Så här dagen efter…. Så är det nog säkrast att jag planerar våra högtider i fortsättningen. 😎

Jag som har idioter till släktingar, men hans är fasiken inte kloka de heller…. Bortsett från hans bror så ger jag inte mycket för resten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s